VALKOINENPAIMENKOIRA       

Berger Blanck Suisse   White Swiss Shepherd Dog

PENTU MEILTÄ

Kennel HauStar'sin jokaisen pentueen vanhemmat tulevat olemaan tarkkaan suunniteltu ja sydämellä punnittu. Tavoitteenani olisi saada oikealla ruokinnalla, liikunnalla ja koulutuksella terve ja rodunomainen, tasapainoinen, toimintakykyinen,  monipuolinen ja kaunis valkoinenpaimenkoira, jolla on suuri halu palvella. Luonteeltaan ja rakenteeltaan pennut soveltuvat erittäin hyvin näyttely-, harrastus- ja työkoiriksi. Pennut tulevat kasvamaan perheen ja elämän keskellä, arjessa, tottuen elämän ääniin ja ihmisten kosketteluun, ulkoiluun monipuolisessa maastossa ja muihin perheen eläimiin. Pennut kasvatetaan ja hoidetaan kaikkien hyvien koiranpitotapojen mukaan rakkaudella ja “rajoilla”. Kasvattajan tuki ja opastus on koko koiran eliniän ajan 24/7 sinulle.
HauStar'sin koirat tulee terveystarkastaa 2-vuotiaana: viralliset luustokuvaukset (lonkat, kyynärät, selkä), silmäpeilaus sekä luonnetesti.  Vaikka koiraa ei jalostukseen käytettäisikään ja vaikka uros olisi pallivikainen. Kotikoirankin terveystarkastus on tärkeä, koska siitä saatu tieto on oleellinen kasvatuksen työkalu kaikille rotua kasvattaville. Tiedon avulla me kasvattajat pyrimme viemään jalostuksessa terveyttä parempaan suuntaan ja osaamme välttää riskejä. Jokainen koiranostaja toivoo saavansa pennun, jolla on edellytykset terveeseen elämään. Takuuta emme voi elävälle olennolle antaa, mutta ilman tietoa riskeistä ei voi edes parastaan yrittää.
Lisäksi valkoinenpaimenkoira on toimelias, varsin kookas, suhteellisen painava ja toimii käyttötarkoituksensa mukaisesti useissa, fyysistä työtä vaativissa koiraharrastuslajeissa. Näin ollen lonkka-, kyynär- tai selkävikaisuutta pidetään hyvin vakavana, koiran käytön estävänä, ja pahimmassa tapauksessa invalidisoivana sairautena, jonka vastustaminen nähdään rodun kasvattajien, omistajien ja harrastajien keskuudessa hyvin tärkeänä.
Myös muutamissa koiranäyttelyissä tulee koiraa käyttää rodunomaisuuden arvioimiseksi.
Myyn kasvattamiani koiria vain koteihin, joilla on samantyyppiset ajatukset koiran pitoon, kun meillä on: aktiivisiin koirataustaisiin koteihin perheenjäseniksi, joissa pentu saa toteuttaa monia ominaisia lajityypillisiä tarpeitaan vapaana tavaten myös muita koiria. Minulla tulee olemaan myös vaatimuksia koiran peruskoulutuksen hankkimiseen. En myy pentujani pelkästään remmissä kuljetettavaksi, yksinäiseksi pihakoiraksi saati sitten pihalle narunjatkoksi tai häkkikoiriksi.
Ensimmäiseksi koiraksi myyn valkoisenpaimenkoiran vain jos hakijalla on hyvä eläintenkäsittelytaito.
Olen mielelläni mukana koirasi elämän taipaleella ns. kohdusta hautaan.
HauStar'silla pennut luovutetaan 7 viikkoisina madotettuina, eläinlääkärin tarkistamina ja siruttamina sekä rekisteröityinä Suomen Kennelliittoon. Pennun mukaan tulee myös pentupaketti, kirjalliset ohjeet pennun kasvatukseen sekä kasvattajan tuki ja turva koko koiran iäksi.

Jos harkitset valkoisenpaimenkoiran hankkimista ja  pentumme kiinnostavat niin lähetä sähköpostia
haustars@gmail.com , jossa kerro itsestäsi, perheestäsi, missä ja miten asutte, koirataustastasi, miksi olet valinnut juuri valkoisenpaimenkoiran sekä mitä olet suunnitellut harrastavasi tulevan pennun kanssa. Haluan tavata pennuista kiinnostuneet henkilökohtaisesti etukäteen meillä Tuusulassa. Pelkkien sähköposti- tai tekstiviestien perusteella en pentua myy.


  PENTUESUUNNITELMAT 2023


TOPI JA JÄDE

Jasin Korona Kaaos TOPI ja FI MVA EE MVA LT MVA HauStar's White Hills Joy JÄDE  
Pennut syntyivät 18.4.2023, 5 urosta ja 4 narttua. Pentujen luovutus on 7 viikoisina kesäkuussa.
Pennut tulevat olemaan vanhempien kaltaisia: aktiivisia, toimintakykyisiä ja avoimia luonteeltaan. Kooltaan rotumääritelmän ylärajalla: Topi 69 cm/ 45 kg, Jäde 64 cm/39 kg. Pennut soveltuvat erittäin hyvin koulutettuina koiraharrastuksiin, työkoiraksi, näyttelykehiin sekä perhekoiriksi. Kumpikaan vanhemmista ei kanna pitkäkarvageeniä sekä DM ja MDR1 ovat normaalit. Pennut ovat käikki keskipitkäturkkisia. Yhdistelmä täyttää PEVISAn sekä Jalostussuosituksen.
Topilla olkanivelen osteokordroosimuutos johtuu nuorena tapahtuneesta tapaturmasta.

  

                                TOPI   video 

                               JÄDE  sivut

BONDI & LOSKA

Mihela's Quickly The Best "Bondi
(isä: FI MVA FCI-BH JK2 TK2 Gentle Miracle's Comes With Attitude, emä: FI MVA FI VMVA LT VMVA HeVW-21 VV-21 Mihela's Original Diamond)
DM N/DM MDR1 +/+, näyttelyt ERI
&
HauStar's Master Asteroid
(Isä: FCI-BH HauStar's Midsummer Master, emä: HauStar's Strongheart Deluxe)
DM N/N MDR1 +/+, näyttelyt VARA-SERT

Astutus kesäkuussa 2023. Pennut keskipitkä- ja pitkäkarvaisia, kooltaan rotumääritelmän keskikokoa: Bondi 65 cm/ 39 kg, Loska 60 cm/32 kg. Pennuista odotetaan vanhempiensa kaltaisia: luonteeltaan toimintakykyisiä, aktiivisia, tasapainoisia ja avoimia.
Yhdistelmä täyttää PEVISAn sekä Jalostussuosituksen.


BONDI

LOSKAMIKI & NYYTI 

FI MVA EE MVA LT MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA LTJV-20 Born To Win White Prince 
(isä: Born To Win White Viking, emä: Born To Win Warrior Lionfire)
&
HauStar's Bearsize Desing "Nyyt
i
(emä Dione, isä C.I.B. FI MVA NO MVA EE MVA LV MVA RU MVA RU GR MVA RU JMVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA RKFV Nevalain Moonlight Bear)
DM N/N MDR1 +/+, näyttelyt SERT

 

Astutus lokakuussa 2023. Pennut keskipitkäkarvaisia, kooltaan rotumääritelmän keskikokoa: Miki 63 cm/ 37 kg, Nyyti 56 cm/27 kg. Pennuista odotetaan vanhempiensa kaltaisia: luonteeltaan toimintakykyisiä, aktiivisia, tasapainoisia ja avoimia.
Yhdistelmä täyttää PEVISAn sekä Jalostussuosituksen.
Lisätiedot: MIKI , NYYTI

 

MIKI

NYYTI

LILO & ISLA

RTK2 REKÄ YLE1 FCI-BH AD Soul'n mate Ilo "Lilo"
(emä HK3, JK3, EK3, VK1, FH1, TK3, RTK3, BH, AD, PERA-A Born To Win White Oodi, 
isä C.I.B. SK MVA CZ MVA PL MVA MD MVA MK MVA BA MVA HR MVA IPO3
Iron De L'Esprid du Sud)  
DM N/DM MDR1 +/+, näyttelyt ERI, VARA-SERT
&
RTK4 PAIM-TL FCI-BH HauStar's Bearsize Primadonna "Isla"
(emä Dione, isä C.I.B. FI MVA NO MVA EE MVA LV MVA RU MVA RU GR MVA RU JMVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA RKFV Nevalain Moonlight Bear)
DM N/N MDR1 +/+, näyttelyt EH

Astutus marras-joulukuussa 2023. Pennut keskipitkä- ja pitkäkarvaisia, kooltaan rotumääritelmän keskikokoa: Lilo 63 cm/ 31 kg, Isla 56 cm/26 kg. Pennuista odotetaan vanhempiensa kaltaisia: luonteeltaan toimintakykyisiä, aktiivisia, tasapainoisia ja avoimia. Molemmat  vanhemmat harrastavat PK-lajeja ja Rallytokoa. Isovanhemmat ovat menestyneitä harrastuspuolella sekä näyttelyissä. Yhdistelmä täyttää PEVISAn sekä Jalostussuosituksen.
LILO

ISLA
 

Meillä on pentuesuunnitelmia  vuosiksi 2024 ja 2025 ! 
Ota yhteyttä jos tulevat pentueemme kiinnostavat !